Isus este Dumnezeul binecuvantat in veci

26 septembrie, 2020

Exista o singura cale care duce la Dumnezeu, si acea cale este Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos. El este calea deoarece doar El este Cel care ne poate duce la Tatal, doar El este mijlocitorul, doar El este Mantuitorul, doar Isus Hristos.

In nimeni altul nu este mantuire, caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.” Fapte 4.12

Domnul Isus ne spune: “Daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre” (Ioan 8.24), daca nu credem ca El este cine spune El ca este, suntem pierduti.

Faptul ca Isus este Fiul lui Dumnezeu inseamna ca El este distinct de Dumnezeu (adica de Dumnezeu Tatal) si in acelasi timp egal cu Dumnezeu in toate privintele, iar daca nu crezi asta ai un dumnezeu fals, iar acest dumnezeu nu te poate mantui.

Pentru a ajunge la mantuire trebuie pe de o parte sa credem adevarurile descoperite in Cuvantul lui Dumnezeu, iar pe de alta parte sa ne supunem acelor adevaruri, sa le lasam sa schimbe vietile noastre. Unul dintre primele si cele mai marete adevaruri pe care trebuie sa le credem este acela ca Isus Hristos este Dumnezeul adevarat.

Isus si Tatal sunt 2 Persoane distincte

Scriptura vorbeste despre Dumnezeu ca fiind un singur Dumnezeu, in acelasi timp ne prezinta ca Tatal este Dumnezeu si Fiul este Dumnezeu.

De asemenea, intelegem ca Tatal este distinct de Fiul, Scriptura vorbeste despre 2 Persoane diferite, Persoane care comunica Una cu Cealalta, si Persoane carora te poti adresa in mod individual.

Dupa ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer si a zis: „Tata, a sosit ceasul! Proslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul Tau sa Te proslaveasca pe Tine – Ioan 17.1

Drept raspuns, Isus i-a zis: „Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el – Ioan 16.23

Fiul (Isus) este egal cu Tatal

Fiul este distinct de Tatal, si in acelasi timp egal cu El in toate privintele, este la fel de atotputernic, atotintelept, este omniprezent, egal cu Tatal in glorie si maiestate. Fiul lui Dumnezeu:

…are aceleasi atribute ca Tatal

 • Fiul este Atotputernic:: “De la mine vin sfatul si izbanda, eu sunt priceperea, a mea este puterea.” – Proverbe 8.14
 • Fiul este Atotprezent: “Cel ce S-a coborat este acelasi cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile, ca sa umple toate lucrurile.” – Efeseni 4.10
 • Fiul este Omniscient: “Acum cunoastem ca stii toate lucrurile si n-ai nevoie sa Te intrebe cineva, de aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.” – Ioan 16.30
 • Fiul este Creator: “Cerurile au fost facute prin Cuvantul Domnului.” – Psalmul 33.6

…este numit Dumnezeu

 • Romani 9.5: “patriarhii, si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!”
 • Ioan 20.28: “Drept raspuns, Toma I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu!”
 • Ioan 1.1: “La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.”

…primeste inchinare

 • Matei 8.2: “Si un lepros s-a apropiat de El, I s-a inchinat si I-a zis: Doamne, daca vrei, poti sa ma curatesti.”
 • Ioan 9.38: “Cred, Doamne, I-a zis el; si I s-a inchinat.”
 • Matei 15.25: “Dar ea a venit si I s-a inchinat, zicand: „Doamne, ajuta-mi!”
 • Matei 28.9: “Dar iata ca le-a intampinat Isus si le-a zis: Bucurati-va! Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si I s-au inchinat.”
 • Matei 28.17: “Cand L-au vazut ei, I s-au inchinat, dar unii s-au indoit.”
 • Evrei 1.6: “Si, cand duce iarasi in lume pe Cel intai nascut, zice: Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!”

Aceste cateva ganduri scurte ar trebui sa ne arate faptul ca Isus nu este Tatal sau un dumnezeu mai mic, ci El este distinct de Tatal ca Persoana, dar egal cu El in toate privintele, Isus este Dumnezeu. Nu este indeajuns sa pronunti Numele Isus doar ca o formula magica, nu este indeajuns sa crezi intr-un Isus, trebuie sa crezi in Isus cel adevarat, Cel descris de Biblie.

Domnul Isus nu este putin inferior Tatalui, si cei care Ii ofera Lui un loc mai jos in Dumnezeire Il tagaduiesc pe Fiul si nu Il au nici pe Tatal.

Ce poate sa fie mai batjocoritor la adresa Dumnezeului intrupat decat sa negi dumnezeirea Sa deplina?

Distribuie mai departe...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email