Daca nu crezi ca Isus este Dumnezeu esti pierdut!

15 Iunie, 2020

Nu este o noutate pentru nimeni faptul ca in vremea de acum adevarul nu ocupa un loc de cinste in gandirea si practica noastra. Totul este relativ, spunem noi, si asta s-a extins si asupra credintei noastre.

Noi spunem ca nu conteaza CE crezi, atat timp cat crezi ceva. Tot ce conteaza este sa crezi, sa fi credincios, continutul credintei nu este foarte important. Sa spui asta este ca si cum ai pleca intr-o calatorie pe un drum pustiu, iei cateva recipiente pline si iti incepi calatoria. In acele recipiente ar putea sa fie ulei, otet, otrava…nu conteaza ce este in ele, atata timp cat ai recipiente pline de unde sa poti bea, corect? Mai tarziu insa vei afla ca daca nu ai apa in acele recipiente, vei muri pe drum.

Conteaza nu doar recipientul (sa crezi), conteaza si ce este in recipient (ce crezi), pentru ca doar recipientul, chiar si plin, nu te poate ajuta. Foarte multi sunt credinciosi azi, insa care este continutul acelei credinte, ce este in recipient?

Foarte multi cred in Dumnezeu, insa conteaza CARE Dumnezeu. Asa cum doar apa te-ar fi sustinut in viata in acea calatorie, tot asa doar Dumnezeul adevarat te poate sustine in calatoria care duce la mantuire.

Scriptura ne arata ca doar cine crede in Isus are viata vesnica, nu in Allah, nu in Buddah, nu in Shiva, Brahman, Zoroastru, Lucifer sau altii, viata vesnica este doar in Isus, El este singurul care poate sa ne scoata din abisul intunecat in care ne aflam din cauza pacatului,

Fapte 4.12: In nimeni altul nu este mantuire, caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.

Ioan 6.47: Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.

Credinta crestina redusa la esente ar suna cam asa:

 • Isus din Nazaret – care a trait acum 2000 de ani in Israel – era Fiul lui Dumnezeu
 • Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat si a trait o viata fara pacat pe acest pamant
 • A murit rastignit pe o cruce purtand pacatele noastre
 • A inviat dupa 3 zile, iar ca urmare pacatele noastre au fost sterse de la fata lui Dumnezeu
 • Astfel, Dumnezeu poate sa ne ierte pacatele si sa ne faca copii ai Sai, prin credinta in Domnul Isus

Cu acest sumar sunt de acord cei care marturisesc credinta crestina, toti sunt de acord ca Isus este Fiul lui Dumnezeu, ca El S-a intrupat, ca a trait o viata sfanta, ca a murit si ca a inviat, totusi, exista o intrebare fundamentala la care toti crestinii trebuie sa raspunda:

Ce inseamna ca Isus este Fiul lui Dumnezeu?

Nu as gresi daca as spune ca de raspunsul la aceasta intrebare atarna viata ta eterna! Domnul Isus insusi ne spune asta: “Daca nu credeti ca Eu sunt, veti muri in pacatele voastre” (Ioan 8.24), daca nu credem ca El este cine spune El ca este, vom fi pierduti.

 • Faptul ca Isus este Fiul lui Dumnezeu inseamna ca El este distinct de Dumnezeu (adica de Dumnezeu Tatal) si in acelasi timp egal cu Dumnezeu in toate privintele
 • Daca nu crezi asta ai un dumnezeu fals si cu siguranta vei ajunge in iad, acest dumnezeu nu te poate mantui

Diferenta intre moarte si viata, intre iad si rai, o face ceea ce crezi pe de o parte, si pe de alta parte de supunerea ta fata de ce crezi, fata de adevar. Acum, dintre toate adevarurile necesare mantuirii noastre straluceste urmatorul: Isus Hristos este Creatorul, Dumnezeul adevarat, deoarece tot ce a facut El ulterior este valoros in masura in care Persoana Sa este valoroasa; valoarea lucrarii de la Golgota este data de valoarea Persoanei care a stat atarnata pe acel lemn!

Ce inseamna ca Isus este Fiul lui Dumnezeu?

Biblia ne raspunde la acesta intrebare in mod explicit si simplu de inteles chiar si pentru un copil, in Evanghelia dupa Ioan 5.18:

Tocmai de aceea cautau si mai mult iudeii sa-L omoare, nu numai fiindca dezlega ziua Sabatului, dar si pentru ca zicea ca Dumnezeu este Tatal Sau si Se facea, astfel, deopotriva cu Dumnezeu.

Vedem aici 2 motive pentru care iudeii vroiau sa Il omoare pe Domnul Isus (sub acuzatia de blasfemie):

 1. Pentru ca dezlega ziua Sabatului
 2. Pentru ca se facea egal cu Dumnezeu

Evanghelistul Ioan a privit la acea discutie dintre iudei si Domnul Isus, si concluzia pe care Ioan o trage (concluzie care este inspirata de Duhul Sfant) este aceasta: prin faptul ca Domnul Isus spune despre El ca este Fiul lui Dumnezeu, El spune de fapt ca este deopotriva (sau egal) cu Dumnezeu.

Iudeii din acea vreme erau mai inteligenti decat multi asa zisi “crestini invatati” de azi. Iudeii au inteles faptul ca atunci cand Domnul Isus a spus despre El ca este Fiul lui Dumnezeu insemna ca El este egal cu Dumnezeu. Azi multi cred ca daca Isus este Fiul lui Dumnezeu, asta inseamna ca El este mai mic decat Dumnezeu, asa cum un fiu este mai mic decat tatal lui.

Vedem insa care era conceptia iudaica despre acest lucru, Fiul lui Dumnezeu este egal cu Dumnezeu, nicidecum inferior. Si asta putem intelege chiar privind la relatiile noastre umane, intre tata si fiu. Oare ce inseamna ca cineva este fiul tatalui sau, nu inseamna ca fiul are aceiasi natura ca si tatal lui, iar cand ajunge la maturitate este la fel ca tatal sau?

Noi avem tendinta de a aduce gandirea noastra fireasca in lucrurile divine, si astfel, in loc ca Biblia sa dicteze intelegerea noastra, intelegerea noastra nesfintita dicteaza felul in care interpretam Biblia. In aceasta privinta, facem paralele nepotrivite intre relatia tata-fiu umana si relatia Tata-Fiu divina.

Nu tot ce se poate spune despre o relatie omeneasca tata-fiu se poate spune si despre relatia divina care exista dintotdeauna intre Dumnezeu Tatal si Fiul Sau Isus Hristos. De exemplu:

 • pe acest pamant un fiu este conceput de un tata si o mama -> Fiul etern al lui Dumnezeu nu are mama! (doar natura Sa umana are o mama, cea divina nu are)
 • un fiu nascut pe acest pamant are un inceput si o crestere, de la copil la adult -> Fiul lui Dumnezeu nu are inceput si nici nu a cunoscut un stadiu de crestere de la copil la adult (ma refer la natura Sa divina, ca om pe acest pamant a crescut, insa El era Fiul inainte sa se nasca pe acest pamant)

Astfel de paralele nepotrivite sunt facute foarte des, insa ele nu sunt altceva decat rodul gandirii noastre nebiblice, Biblia ne spune ca Tatal si Fiul sunt egali si co-eterni, amandoi sunt demni de toata inchinarea, de toata lauda, Unul nu este mai mare decat Celalalt, Tatal si Fiul sunt la acelasi nivel de putere, intelepciune, frumusete si maiestate.

Biblia poate sa ne ajute ca in cuvinte putine sa intelegem cu adevarat cine este Isus Hristos, si care este relatia lui cu Dumnezeu Tatal.

Isus si Tatal sunt 2 Persoane distincte

Cand Biblia ne arata ca Isus si Tatal sunt 2 Persoane distincte, asta inseamna ca aceste 2 Persoane exista in acelasi timp si au constiente diferite. Fiul este constient ca El este Fiul, Tatal este constient ca El este Tatal, cele 2 Persoane comunica intre Ele si te poti adresa in mod separat fiecarei Persoane.

Conceptia conform careia Dumnezeu este Tatal inainte de intrupare, a devenit Fiul dupa intrupare si Duhul Sfant dupa inaltare este o conceptie eretica, o blasfemie la adresa Dumnezeului adevarat si nu poate sa duca decat la pierzare.

Fiul este distinct de Tatal inainte de intemeierea lumii si inainte de intrupare

Cand a intocmit Domnul cerurile, eu eram de fata; cand a tras o zare pe fata adancului,

cand a pironit norii sus si cand au tasnit cu putere izvoarele adancului,

cand a pus un hotar marii, ca apele sa nu treaca peste porunca Lui, cand a pus temeliile pamantului,

eu eram mesterul Lui, la lucru langa El, si in toate zilele eram desfatarea Lui, jucand neincetat inaintea Lui. Proverbe 8.27-30

In acest capitol 8, intelepciunea (care il reprezinta pe Domnul Isus) era alaturi de Domnul (adica Tatal) cand a avut loc lucrarea creatiei. Fiul era mesterul Tatalui, prin Fiul au fost facute toate lucrurile, ceea ce denota faptul ca vorbim de 2 Persoane distincte.

Iata, voi aduce pe Robul Meu, Odrasla. Zaharia 3.8

In Zaharia 3 Domnul ostirilor, adica Tatal, va trimite pe Robul Lui, Odrasla, iar Odrasla este Hristos, Mesia. Tatal nu se trimite pe El, Tatal il trimite pe Fiul.

Fiul este distinct de Tatal dupa intrupare

Dupa ce a vorbit astfel, Isus a ridicat ochii spre cer si a zis: „Tata, a sosit ceasul! Proslaveste pe Fiul Tau, ca si Fiul Tau sa Te proslaveasca pe Tine. Ioan 17.1

In rugaciunea Domnului Isus facuta inainte de a fi prins, El se adreseaza Tatalui. Este evident ca Fiul care era pe pamant se adresa Tatalui care este in ceruri, iar cuvintele folosite in acest pasaj sunt: tu, tau, tine, eu, mea, mine – ceea ce arata clar ca este vorba despre 2 Persoane distincte.

Mai mult, pe langa faptul ca sunt 2 Persoane distincte, Ele exista in acelasi timp, Fiul nu se roaga unui Tata care a existat in trecut, ci unui Tata viu, care exista in momentul in care Fiul vorbea cu El.

Drept raspuns, Isus i-a zis: „Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi. Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el. Ioan 16.23

Fiul si Tatal sunt 2 Persoane distince, deoarece El spune ca “Noi vom veni la el.” Cand este folosit termenul Noi, asta inseamna ca se vorbeste de cel putin 2 persoane, altfel ar fi zis Eu.

Fiul este distinct de Tatal in vesniciile viitoare

Scaunul de domnie al lui Dumnezeu si al Mielului vor fi in ea. Robii Lui Ii vor sluji. Apocalipsa 22.3

In acest pasaj este vorba de starea vesnica, de perioada de dupa timp, vesniciile viitoare, iar aici se face o distinctie clara intre Dumnezeu si Miel, intre Tatal si Fiul.

Si cand toate lucrurile Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sa fie totul in toti.

In momentul in care Fiul va sfarsi pe deplin lucrarea Sa, aceea de a aduce toate in partasie perfecta cu Dumnezeu, Fiul se va supune Tatalui. Nu ni se spune ca Fiul se va supune lui Insusi, ci Celui care i-a supus toate, adica Tatalui.

Fiul (Isus) este egal cu Tatal

Am vazut ca Fiul este distinct de Tatal. Acum vom vedea ca aceste 2 Persoane sunt egale in mod deplin, fara nici o diferenta de putere, autoritate, maiestate sau orice altceva.

Urmatoarele lucruri arata ca Tatal si Fiul sunt 2 Persoane egale:

Atributele Domnului Isus sunt identice cu cele ale Tatalui (atotputere, atotprezenta, omniscienta si putere creatoare)

Fiul este Atotputernic: Proverbe 8.14: “De la mine vin sfatul si izbanda, eu sunt priceperea, a mea este puterea.”

Fiul este Atotprezent: Efeseni 4.10: “Cel ce S-a coborat este acelasi cu Cel ce S-a suit mai presus de toate cerurile, ca sa umple toate lucrurile.”

Fiul este Omniscient: Ioan 16.30: “Acum cunoastem ca stii toate lucrurile si n-ai nevoie sa Te intrebe cineva, de aceea credem ca ai iesit de la Dumnezeu.”

Fiul este Creator: Psalmul 33.6: “Cerurile au fost facute prin Cuvantul Domnului si toata ostirea lor, prin suflarea gurii lui.”

Numele Domnul (Yahwe) folosit in Vechiul Testament doar despre Dumnezeul adevarat, este atribuit si Fiului

Psalmul 102.25,26,27 spune despre Domnul Dumnezeu (Iehova):

Tu ai intemeiat in vechime pamantul si cerurile sunt lucrarea mainilor Tale. Ele vor pieri, dar Tu vei ramane; toate se vor invechi ca o haina; le vei schimba ca pe un vesmant si se vor schimba. Dar Tu ramai Acelasi si anii Tai nu se vor sfarsi.

La Evrei 1.8,9 Pavel ne spune despre Domnul Isus urmatoarele:

Pe cand Fiului I-a zis: „Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate. Tu ai iubit neprihanirea si ai urat nelegiuirea, de aceea, Dumnezeule, Dumnezeul Tau Te-a uns cu un untdelemn de bucurie mai presus decat pe tovarasii Tai.”

dupa care, Pavel continua in Evrei 10,11,12:

Si iarasi: „La inceput, Tu, Doamne, ai intemeiat pamantul si cerurile sunt lucrarea mainilor Tale. Ele vor pieri, dar Tu ramai; toate se vor invechi ca o haina; le vei face sul ca pe o manta si vor fi schimbate, dar Tu esti acelasi si anii Tai nu se vor sfarsi.”

Vedem aici ca in Psalmul 102, unde se vorbeste despre Dumnezeul adevarat, Pavel ne spune ca de fapt acolo este vorba despre Fiul, Domnul Isus.

In Isaia 6.5,8,9 ni se spune:

“Atunci am zis: „Vai de mine! Sunt pierdut, caci sunt un om cu buze necurate, locuiesc in mijlocul unui popor tot cu buze necurate, si am vazut cu ochii mei pe Imparatul, Domnul ostirilor!”

Am auzit glasul Domnului intreband: „Pe cine sa trimit si cine va merge pentru Noi?” Eu am raspuns: „Iata-ma, trimite-ma!”

El a zis atunci: „Du-te si spune poporului acestuia: ‘Intruna veti auzi, si nu veti intelege; intruna veti vedea, si nu veti pricepe!’

Apostolul Ioan ne spune in Ioan 12.39,40,41:

De aceea nu puteau crede, pentru ca Isaia a mai zis:

„Le-a orbit ochii si le-a impietrit inima, ca sa nu vada cu ochii, sa nu inteleaga cu inima, sa nu se intoarca la Dumnezeu si sa-i vindec.”

Isaia a spus aceste lucruri cand a vazut slava Lui si a vorbit despre El.

In Isaia 6, Isaia a vazut pe Domnul (Iehova), insa Ioan ne spune ca Isaia a vazut pe Domnul Isus.

Numele “Dumnezeu” este atribuit si Fiului

Isaia 9.6: ”Caci un Copil ni S-a nascut, un Fiu ni s-a dat si domnia va fi pe umarul Lui; Il vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Parintele vesniciilor, Domn al pacii.

Tit 2.13: asteptand fericita noastra nadejde si aratarea slavei marelui nostru Dumnezeu si Mantuitor, Isus Hristos.

2 Petru 1.1: Simon Petru, rob si apostol al lui Isus Hristos, catre cei ce au capatat o credinta de acelasi pret cu a noastra, prin dreptatea Dumnezeului si Mantuitorului nostru Isus Hristos

Evrei 1.8: pe cand Fiului I-a zis: „Scaunul Tau de domnie, Dumnezeule, este in veci de veci; toiagul domniei Tale este un toiag de dreptate.

Romani 9.5: patriarhii, si din ei a iesit, dupa trup, Hristosul, care este mai presus de toate lucrurile, Dumnezeu binecuvantat in veci. Amin!

Ioan 20.28: Drept raspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu si Dumnezeul meu!”

Ioan 1.1: La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu.

Fiul primeste inchinare

Scriptura invata explicit faptul ca doar Dumnezeu trebuie sa primeasca inchinare: Apocalipsa 22.9: Dar el mi-a zis: „Fereste-te sa faci una ca aceasta! Eu sunt un impreuna-slujitor cu tine si cu fratii tai, prorocii, si cu cei ce pazesc cuvintele din cartea aceasta. Inchina-te lui Dumnezeu.”

De asemenea, Domnul Isus ii spune diavolului in Matei 4.10 ca doar Domnului Dumnezeu trebuie sa I te inchini.

Dumnezeu interzice inchinarea la alti dumnezei: Exodul 34.14: Sa nu te inchini inaintea unui alt dumnezeu; caci Domnul se numeste gelos, este un Dumnezeu gelos.

Acestea sunt cateva versete care arata faptul ca Domnul Isus a primit inchinare pe acest pamant, atat de la oameni cat si de la ingeri, ceea ce arata ca El este Dumnezeu:

Matei 8.2: Si un lepros s-a apropiat de El, I s-a inchinat si I-a zis: „Doamne, daca vrei, poti sa ma curatesti.”

Ioan 9.38: „Cred, Doamne”, I-a zis el; si I s-a inchinat.

Matei 15.25: Dar ea a venit si I s-a inchinat, zicand: „Doamne, ajuta-mi!”

Matei 28.9: Dar iata ca le-a intampinat Isus si le-a zis: „Bucurati-va!” Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si I s-au inchinat.

Matei 28.17: Cand L-au vazut ei, I s-au inchinat, dar unii s-au indoit.

Evrei 1.6: “Si, cand duce iarasi in lume pe Cel intai nascut, zice: Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!”

Aceste cateva ganduri scurte ar trebui sa ne arate faptul ca Isus nu este Tatal sau un dumnezeu mai mic, ci El este distinct de Tatal ca Persoana, dar egal cu El in toate privintele.

Aici gasiti un articol mai detaliat despre Tatal si Fiul, si despre Trinitatea, sau Sfanta Treime.

Inainte de a trece mai departe, trebuie sa tinem cont ca printre cei care cred ca Isus este Tatal venit pe pamant sau ca Isus nu este egal cu Tatal, exista 2 feluri de oameni:

 1. Cei care din ignoranta nu au aceste distinctii foarte clar delimitate in mintea lor, care au o cunoastere limitata a Scripturii si care desi ei stiu ca Isus este Dumnezeu, nu pot sa articuleze foarte bine ce inseamna acest lucru, ei nici nu neaga divinitatea Sa absoluta dar nici nu stiu sa o arate.

Daca faci parte din aceasta categorie, Biblia nu spune ca tu nu esti mantuit (poti sa fi, poti sa nu fi), si ce ar trebui sa faci este sa cercetezi Scripturile sa vezi daca ce ti s-a spus aici este asa, daca intr-adevar Isus este Dumnezeul cel adevarat.

 1. Cei care neaga aceste lucruri cu buna stiinta, care stiu Scripturile dar totusi neaga adevarurile acestea, care incearca sa argumenteze ca Isus este Tatal intrupat sau ca El nu este perfect egal cu Tatal.

Daca faci parte din aceasta categorie, ai un dumnezeu fals care nu poate mantui, te indrepti spre iad si singura ta speranta este sa cercetezi Scripturile in nadejdea ca Dumnezeu iti va lumina mintea sa intelegi cine este Isus cu adevarat, si astfel sa poti sa vi la El pentru mantuirea ta.

Un dumnezeu fals, un alt Isus

Daca as intreba pe cineva care isi zice crestin, “Crezi ca Allah te-ar putea mantui? Dar Buddha?”, cu siguranta mi-ar raspunde “Nu, doar Dumnezeu mantuieste!”, si acest lucru este adevarat.

Totusi, ne-am gandit vreodata de ce doar Dumnezeu mantuieste? Raspunsul este simplu, deoarece doar El exista, doar pe El il avem, restul dumnezeilor si zeilor sunt imaginari, creati de oameni.

Crestinii Il numesc pe Isus Hristos, Mantuitorul, pentru ca El este cel care ne mantuieste. Insa, poate sa ne mantuiasca cineva care desi are numele Isus, totusi nu este Isus cel adevarat? De exemplu, unii cred ca Isus a fost un simplu om, altii ca a fost un spirit venit din lumea de dincolo…poate acest Isus sa ne mantuiasca? Nu poate, si motivul pentru care nu poate este pentru ca aceasta persoana nu exista.

Ca sa poti ajunge la Persoana Isus si sa fi mantuit, nu este indeajuns sa rostesti Numele Lui sau sa crezi cateva lucruri despre El, trebuie sa crezi toate lucrurile fundamentale ce se spun despre Isus!

Sa mergem putin mai departe, la cei care cred ca Isus este intr-adevar Fiul lui Dumnezeu, dar El a fost creat, sau El este Tatal din vechime, sau ca El nu a fost nascut din fecioara, sau ca El nu a murit pe cruce, sau ca El nu a inviat…toti cei care nu cred aceste adevaruri biblice au un alt Isus, un Isus care nu exista, un Isus care nu-i poate mantui, au un alt dumnezeu.

Cei care ii ofera Domnului Isus un loc “putin” inferior Tatalui cred ca il inalta pe Isus, insa, departe de a fi adevarat acest lucru, un loc “putin” inferior inseamna ca Tatal este Creator iar Fiul este creat, iar prapastia intre Creator si orice fiinta creata este infinita! O sa ne folosim de putina matematica pentru a evidentia mai bine acest lucru (nu pentru a demonstra):

Avem un sir de numere: 1,2……10000……100000000……10100000……, iar in acest sir de numere, 1 este cel mai departe de infinit () iar 10100000 este cel mai aproape de . Acuma, 10100000 este cu mult mai mare decat 1, insa daca raportam atat 1 cat si 10100000 la , observam ca:

– 1 =

– 10100000 =

Asta inseamna ca desi 10100000 este mult mai mare decat 1, totusi daca le raportam la , vedem ca diferenta este infinita in ambele cazuri (1 si 10100000).

Ce am vrut sa evidentiez: Cei care spun ca Isus este o fiinta creata, macar ca este de departe cea mai inaltata fiinta, totusi este o fiinta. Cea mai umila fiinta (reprezentata de cifra 1), la fel ca si cea mai inaltata fiinta (reprezentata de 10100000) se afla la o distanta infinita fata de Dumnezeu (reprezentat de ). Daca tu spui ca Isus e putin mai mic decat Dumnezeu, as vrea sa stii ca putin mai mic inseamna infinit mai mic. Inca mai esti convins ca Il cinstesti pe Isus atunci cand spui ca este doar o fiinta creata?

Esti sigur de credinta ta?

Cand oamenii sunt angajati intr-o viata religioasa ei pot deveni extrem de incapatanati. Sunt unii care ar merge pana in mormant cu niste minciuni in mana, doar pentru ca din mandrie nu pot renunta la anumite pareri gresite pe care le au, oricat ar fi de evident ca sunt gresite.

Consider ca Biblia nu poate sa fie mai explicita atunci cand vorbeste despre divinitatea absoluta a Domnului Isus, Fiul lui Dumnezeu. Daca tu azi negi divinitatea Lui absoluta, esti sigur ca drumul pe care mergi este drumul bun, drumul pe care au mers apostolii, crestinii primari si sfintii de-a lungul timpului?

Poate crezi ca te afli pe calea ingusta in crestinism, dar la fel si cei care se abtin de la mancaruri sau casatorie, si ei merg tot pe o cale ingusta. Intrebarea nu este daca mergi pe o cale ingusta, intrebarea este daca mergi pe CALEA ingusta trasata de Cuvantul lui Dumnezeu!

Pavel ne spune in 2 Corinteni 11.4 ca poate veni cineva sa ne propovaduiasca un alt Isus, pe care el nu L-a propovaduit, cineva care desi are numele Isus, totusi nu este acel Isus aratat in Biblie.

Daca Isus al tau nu este Dumnezeul adevarat, atunci ai un alt Isus care NU poate sa mantuiasca deoarece acel Isus NU exista! Si daca nu Il ai pe Isus cel adevarat, pe Fiul, nu Il ai nici pe Tatal,

Oricine tagaduieste pe Fiul n-are pe Tatal. Oricine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal. 1 Ioan 2.23

Atunci cand crezi ce spune Scriptura despre Fiul, Il marturisesti pe Fiul si il ai si pe Tatal, atunci cand nu crezi ca Isus este Dumnezeul adevarat, il tagaduiesti pe Fiul si nu il ai nici pe Tatal. Ce poate sa fie mai batjocoritor la adresa lui Dumnezeu decat sa II spui ca El nu este Dumnezeu, ce poate sa fie mai batjocoritor decat sa privesti la Dumnezeul care S-a intrupat si sa negi ca El este Dumnezeu?

Distribuie mai departe...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email