6 martie 2021

Oare esti pregatit pentru Judecata de Apoi?

Cu putin timp inainte de judecata de apoi (judecata finala), Dumnezeu il va arunca pe diavol in iad pentru totdeauna. Dupa aceasta judecata Dumnezeu va crea un cer si un pamant nou si astfel va incepe eternitatea. Intre aceste 2 evenimente marete Dumnezeu insa mai are de rezolvat o problema: noi.

„ Apoi am vazut un scaun de domnie mare si alb si pe Cel ce sedea pe el.”

Dupa ce diavolul este inlaturat din acest univers ( Apocalipsa 20.10 ), Dumnezeu sta pe scaunul Sau de judecata pentru a-i judeca pe oameni. Tronul acesta pe care Dumnezeu sta pentru judecata are 3 caracteristici: este un tron de domnie, este mare si este alb.

Tron de domnie inseamna ca Dumnezeu este suveranul care conduce acest univers, Cel care conduce tot ce se intampla pe acest pamant, Dumnezeu este autoritatea finala si suprema, mai sus de El nu exista nimeni, nu poti apela la altcineva mai departe, verdictul dat de El o sa fie final, pentru eternitate.

Isaia 45.6: Ca sa se stie, de la rasaritul soarelui pana la apusul soarelui, ca, afara de Mine nu este Dumnezeu: Eu sunt Domnul, si nu este altul.

Tronul mare inseamna ca Dumnezeu este atotputernic si ca El are toata puterea sa execute sentinta Sa. In aceasta lume au fost oameni care desi au fost condamnati au reusit sa scape, sistemul judiciar de la noi nu a fost indeajuns de puternic pentru a-i dobori.

Ar trebui insa sa fi sigur ca Dumnezeu are toata puterea si autoritatea sa execute indata sentinta pe care o vei primi in acea zi, nu vei putea scapa, indiferent cine esti, indiferent ce ai avut sau facut pe acest pamant.

Deuteronomul 32.39: Nimeni nu poate scoate pe cineva din mana Mea.

Tronul alb inseamna ca Dumnezeu este sfant si drept, toate judecatile Lui sunt drepte, fara nici cea mai mica urma de greseala, partinire sau nedreptate, Dumnezeu NU poate sa fie mituit! Scaunele multor judecatori sunt patate, nu au judecat cu dreptate, nu au tinut cont de toate dovezile, au acceptat mita, au condamnat pe nevinovati si au eliberat pe vinovati, insa in acea zi nu va fi asa, Dumnezeu va judeca cu dreptate pe fiecare om, esti pregatit pentru asta?

Psalmul 89.14: Dreptatea si judecata sunt temelia scaunului Tau de domnie.

Apocalipsa 19.2: Judecatile Lui sunt adevarate si drepte.

„Pamantul si cerul au fugit dinaintea Lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.”

Pamantul si cerul sunt personificate aici drept cineva care fuge in teroare. Pamantul si cerul fug pentru ca acest Dumnezeu este foarte manios, este un Dumnezeu care va face dreptate odata pentru totdeauna, care se va razbuna pe toti acei care nu L-au ascultat, pe toti acei care L-au batjocorit. Atunci va fi cum spune psalmistul:

Psalmul 18.7,8: Atunci s-a zguduit pamantul si s-a cutremurat, temeliile muntilor s-au miscat si s-au clatinat, pentru ca El se maniase. Din narile Lui se ridica fum si un foc mistuitor iesea din gura Lui: carbuni aprinsi tasneau din ea.

Daca pamantul si cerul au fugit de frica maniei lui Dumnezeu, oare noi vom putea sa dam pieptul cu El? Daca pe acest pamant nu ai primit in viata ta pe Bunul Dumnezeu, in acea zi vei avea de-a face cu mania lui Dumnezeu, esti pregatit pentru asta?

„Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inaintea scaunului de domnie.”

Poate parea o scena ciudata la prima vedere, niste morti care stau in picioare, insa acesti morti nu sunt morti trupeste, sunt sufletele tuturor oamenilor nemantuiti care si-au recapatat trupurile inapoi si acum stau, in acele trupuri, in fata lui Dumnezeu. Li se spune morti pentru ca sunt morti din punct de vedere spiritual, morti in pacate si faradelegi, morti fata de Dumnezeu.

Mortii acestia sunt si mari sunt si mici, oameni cu renume pe acest pamant si oameni necunoscuti, acum nu mai exista diferente, toti stau inaintea tronului, imparati alaturi de cersetori, oameni morali alaturi de criminali, oameni religiosi alaturi de atei.

In fata imparatilor nu stai in picioare, stai plecat, cu atat mai mult in fata Domnului domnilor si Imparatului imparatilor, insa aceste persoane stau in picioare, este ultima scanteie a mandriei umane care nu vrea sa Il slaveasca pe Creator, insa dupa putin timp se va intampla ce spune Apostolul Pavel:

Romani 14.11: Fiindca este scris: „Pe viata Mea Ma jur, zice Domnul, ca orice genunchi se va pleca inaintea Mea si orice limba va da slava lui Dumnezeu.”

Niste carti au fost deschise. Si a fost deschisa o alta carte, care este cartea vietii. Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea.

Dumnezeu are evidenta tuturor lucrurilor pe care le-ai gandit sau facut vreodata, totul a fost scris in arhiva cereasca, aceasta este una dintre carti. Orice judecator judeca dupa niste legi, si Dumnezeu va judeca dupa legile sale, una dintre carti este cartea legii lui Dumnezeu, cele 10 porunci.

Dumnezeu va aduce la lumina toate faptele tale si le va compara cu standardul Sau moral, fiecare gand si fiecare fapta va fi cantarita in mod drept pe balanta lui Dumnezeu, care crezi ca va fi rezultatul? Vei fi gasit fara vina?

Poate spui ca nu esti un om rau, ca ai facut mai mult bine decat rau si ca poate ai ceva sanse de reusita, insa cu cine te compari cand zici ca esti bun, cu alti oameni de langa tine? Care este standardul pe care il folosesti pentru a evalua viata ta? Standardul pe care Dumnezeu il cere si il va folosi este acesta:

  • Ascultare deplina de legea Sa (cele 10 porunci), adica implinirea tuturor poruncilor din momentul nasterii tale pana la plecarea ta de pe acest pamant (Galateni 3.10)
  • Toate poruncile trebuiesc indeplinite in mod perfect, avand motivatia corecta, si anume slava lui Dumnezeu. Legile noastre judeca doar faptele, Dumnezeu va judeca si faptele si intentia inimii (1 Corinteni 4.5)
  • Legea lui Dumnezeu se adreseaza si inimii, ea nu trebuie calcata nici in fapta nici in gandire (Matei 5.22, Matei 5.28)

Esti convins acum ca raportat la standardul pe care Dumnezeu il foloseste nu esti o persoana buna? Biblia declara ca toti suntem pacatosi si vinovati inaintea lui Dumnezeu, nu este nici un om drept, nici unul macar.

Rezultatul judecatii dupa faptele noastre va fi inevitabil la fel pentru toti, vom fi gasiti vinovati! Esti pregatit pentru asta?

„Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea; Moartea si Locuinta mortilor au dat inapoi pe mortii care erau in ele. Fiecare a fost judecat dupa faptele lui.”

Nu conteaza unde ai murit, nu conteaza cum ai murit, nu conteaza daca erai in viata atunci cand Dumnezeu a chemat pe toti oamenii la judecata, nimeni nu va lipsi de acolo, chiar daca trupul tau ar fi fost descompus de mii de ani, sau daca ar fi zacut la mii de metrii adancime in mare, NIMENI nu va lipsi in acea zi, toti oamenii vor fi luati din locurile in care se aflau, din locurile in care au murit, si vor fi adusi inaintea scaunului de judecata al lui Dumnezeu.

Unii dintre noi ne simtim in siguranta pentru ca in jurul nostru sunt oameni pe care ne putem baza, sotia noastra, sotul nostru, prietenii nostrii, insa la judecata finala fiecare vom sta in fata Judecatorului, fara nimeni pe care sa ne sprijinim, fata nimeni care sa ne ajute, doar noi si Dumnezeu, doar TU si EL!

Multi oameni azi sunt foarte vehementi cand este vorba ca statul, marile companii etc. sa ne urmareasca, nu vrem sa fim spionati si ne simtim incomod atunci cand cineva afla ceva urat despre noi. In acea zi nu numai ca se va da la iveala tot ce am facut in aceasta viata, ci si tot ce am gandit, toate motivele noastre, lucrurile noastre cele mai ascunse.

Ai vrea ca azi sa fie stranse langa tine toate persoanele pe care le cunosti si sa fie aratate pe ecran gandurile tale din saptamana trecuta? Sa fie puse toate ca un film pe ecran…in ziua judecatii vor fi puse din intreaga ta viata pe ecranul vesniciei, si nu vor fi aratate doar celor de langa tine, ci tuturor oamenilor, si ingerilor, si lui Dumnezeu, esti pregatit pentru asta?

Si Moartea si Locuinta mortilor au fost aruncate in iazul de foc. Iazul de foc este moartea a doua.

Toti oamenii care se aflau la acea judecata au fost gasiti vinovati, deoarece faptele lor nu erau potrivite cu standardul sfinteniei lui Dumnezeu. Locul oamenilor care nu s-au pocait de pacatele lor si care nu au crezut in Domnul Isus este in iazul de foc, adica moartea a doua.

Azi este un concept batjocorit acesta al iadului, unii cred ca nu exista, altii ca are un sfarsit, fiecare o sa se convinga singur, nu incercam sa convingem pe nimeni, doar sa avertizam; Cel care este Dumnezeu intrupat (Isus Hristos) a spus despre iad ca:

  • Daca mana ta te face sa cazi in pacat, tai-o; este mai bine pentru tine sa intri ciung in viata decat sa ai doua maini si sa mergi in gheena, in focul care nu se stinge.
  • Acum, daca mana ta sau piciorul tau te face sa cazi in pacat, taie-l si leapada-l de la tine. Este mai bine pentru tine sa intri in viata schiop sau ciung, decat sa ai doua maini sau doua picioare si sa fii aruncat in focul vesnic.

Iadul nu este un loc in care esti departe de Dumnezeu, este un loc in care primesti rasplata dreapta a faptelor tale, un loc din care nu mai exista scapare, un loc in care disperarea este data de faptul ca vei ramane pentru totdeauna sub mania Atotputernicului Dumnezeului.

Daca prima moarte, adica despartirea sufletului de trup, ti se pare ingrozitoare, oare cum este a doua moarte? Moartea a doua este despartirea de tot ce este bun, frumos, de tot ce aduce fericire si pace. Daca raiul este locul perfect in care oamenii traiesc in pace si bucurie desavarsita, iadul este inchisoarea lui Dumnezeu unde totul este grotesc, fara speranta, chinuitor si dincolo de cuvinte de apasator.

Daca nu ai acceptat sa fi pastorit de Pastorul cel Bun, de Domnul Isus, vei fi pastorit de moarte, „Sunt dusi ca o turma in Locuinta mortilor, ii paste moartea”, ce gand teribil, Moartea sa fie cea care te indruma, care te hraneste, care te tine in viata! Si asa va fi, vedem ca pe langa Locuinta mortilor (adica toti oamenii morti) a fost aruncata in iazul de foc si Moartea, pentru ca Moartea sa fie mereu aproape de toti cei pierduti.

In iad nu exista mancare, nu exista bautura; aici pe pamant painea este dispretuita, acolo o firimitura valoreaza cat viata, aici pe pamant apa nu ne mai place, acolo o picatura de apa este cea mai mare comoara, dar nu exista nici aceea, potrivit cu ce spune Scriptura:

De aceea, asa vorbeste Domnul Dumnezeu: „Iata ca robii Mei vor manca, iar voi veti fi flamanzi; iata ca robii Mei vor bea, iar voua va va fi sete. Iata ca robii Mei se vor bucura si voi va veti rusina.”

Poate ca nu te intereseaza aceste lucruri, sau poate ca nu iti pasa unde ajungi. Insa as dori sa te mai gandesti la un lucru, la cei apropiati tie, la familia ta, la rudele tale. Daca te-ai fi pocait poate ca ai fi luat cu tine in rai si familia ta, cei pe care ii iubesti, fericirea lor eterna ar fi fost si fericirea ta eterna.

Dar acum, tu nu ai primit mantuirea, si i-ai tras dupa tine in abisul fara fund pe cei pe care ii iubeai atat de mult, sotia, sotul, copilul, fratele sau sora, sunt toti acolo, agonia lor eterna este disperarea ta fara sfarsit. Ca si cum sa fi fost acolo singur nu ar fi fost cumplit, trebuie sa fi martor pentru totdeauna la fumul chinului lor vesnic care se ridica in sus in vecii vecilor, esti pregatit pentru asta?

Oricine n-a fost gasit scris in cartea vietii a fost aruncat in iazul de foc.

Termenul folosit de Scriptura in acest verset este unul foarte dur, „a fost aruncat”. Noi aruncam ce nu ne place, aruncam tot ce nu e bun, iar Dumnezeu trebuie sa arunce din universul Sau tot ce nu este bun, tot ce este pacatos, Dumnezeu trebuie sa faca curatenie in acest univers, si ultimul obstacol suntem noi, oamenii pacatosi. Diavolul si ingerii lui au fost aruncati in iad, am mai ramas doar noi, si Dumnezeu face ultimul pas pentru curatarea pacatului din aceasta lume.

Nu este tragic faptul ca Dumnezeu este nevoit sa arunce atatia oameni in pierzarea vesnica ca pe niste gunoaie, noi care am fost creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu? Este si mai tragic atunci cand te gandesti ca Dumnezeu a facut posibila mantuirea noastra, El nu doreste ca noi sa ajungem acolo, El a pregatit calea de scapare, de aceea vedem aici vorbindu-se despre o Carte a Vietii!

Cartea vietii este registrul lui Dumnezeu in care sunt notati toti cei care vor avea parte de viata eterna alaturi de El si sfintii ingeri. Sa fi trecut in cartea vietii este singura cale de scapare din iazul de foc.

In cartea vietii sunt trecuti toti cei care vin la Dumnezeu, recunoscand ca sunt vinovati si cerand indurarea si mila lui Dumnezeu. Tot in Biblie se vorbeste de Cartea Vietii Mielului, si Mielul, adica Isus Hristos, este singurul care poate sa iti treaca numele tau in acea carte a celor mantuiti, sangele care a curs acum 2000 de ani la Golgota poate cu siguranta si acum sa iti ierte toate pacatele, fi convins de asta, tot ce trebuie sa faci este sa ai incredere in El.

„In El avem rascumpararea, prin sangele Lui, iertarea pacatelor, dupa bogatiile harului Sau.” Efeseni 1.7

In primul verset din capitolul urmator ni se spune, „Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou”, Biblia nu se incheie cu iazul de foc, Biblia se incheie cu un cer nou si un pamant nou in care va locui Dumnezeu, unde vor locui ingerii si toti oamenii mantuiti. Asta inseamna ca Dumnezeu ne ofera viata vesnica, ne ofera calea de scapare, El inca nu a scris ultima fila a istoriei omenirii, azi oricine vine inca este mantuit.

Dumnezeu este dragoste, si dragostea Sa va fi revarsata peste cei mantuiti din belsug, insa Dumnezeu este si drept iar judecata Sa va fi revarsata din belsug peste cei pierduti…din care numar vrei sa faci parte? Vrei sa ai parte de dragostea unui Dumnezeu infinit de binevoitor sau de mania unui Dumnezeu atotputernic care uraste pacatul in mod perfect? Totul se raporteaza la Domnul Isus Hristos, El este calea de scapare, El este usa mantuirii, Singurul care te poate salva…fugi de mania care vine!

Distribuie mai departe...Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email